U001 Megagrilli

 

 

 

 

Valmistus

Grillin runko on valmistettu 2mm vahvuisesta laadukkaasta kylmävalssatusta teräksestä.

Nämä ominaisuudet takaavat grillille erittäin pitkän käyttöiän.

Grilli sisältää

Grilliosassa on kaksi erillistä grillaustasoa ja paloalustana toimii 3mm paksuinen teräslevy sekä teräslevyn alla on happireiät. Lisäksi grillin hapensäätöä säädetään pohjassa olevasta palopellistä sekä savupiipun vetopelti vivusta.

Grillin mitat

Grillin kokonaispituus on 110cm, grillausalan alataso on 70x38cm ja ylätaso on 70x18cm. Savuhormin halkaisija on 10,5 cm js yhteensä grillillä on painoa 62 kg.

 

ENNEN ENSIMMÄISTÄ KÄYTTÖÖNOTTOA!

Ennenkuin pääset grillailemaan uudella grillillä, on käyttäjän suositeltavaa kuumentaa grilli ennen tätä. Suositeltavat ohjeet grillin kuumentamiseen ovat nämä:
Kuumenna rautaosat 80 – 120 °C asteen lämpötilassa noin 1,5 – 2 h. ajan, jotta maalipinta saa parhaan keston ja epäpuhtaudet poistuvat. Grillin sisäpinta on tehdassuojattu rypsiöljyllä (elintarvikeöljy), joka palaa pois ensimmäisessä lämmityksessä. Maalin lämmönkesto on  450 ºC astetta.

Kuumennuksen jälkeen grilli on käyttövalmis, ja pääset nauttimaan sen kanssa grillaamisesta!

 

Grillin kasaus

Megagrillin kasauksessa on hyvä katsoa jaloissa olevia asennusmerkkejä, jotta kiinteä tukijalkaosa menee oikein päin paikalleen. Pyörillä oleva tukijalkaosa asetetaan grillin toiselle puolelle ja kiinteät jalat lukitusruuvin puolelle.
Kaikkiaan grilli on erittäin helppo kasata!

 

Grillin käyttö

Irrota pohjan alaosasta palopelti . Siirrä palopelti tukijalkojen päälle jotta tämä toimisi samalla tuhka-alustana.
Avaa hormin vetopelti. Grillauksen loputtua sulje kansi, vetopelti sekä palopelti jotta hiillos sammuu.
Suosittelemme Muurikan silavaa, pellava- tai rypsiöljyn käyttämistä grillin sisäosiin ja sen kunnossapitoon.

Paras lämpötila grillaukseen on 250 – 300 °C astetta.

Älä polta grillissä liian isoa nuotiota ja huomaathan ettei liekin lämpötila saisi ylittää 900 ºC. Liian korkea lämpötila polttaa helposti maalipinnan rikki!

Hoito-ohjeet

Kun lopetat ruoan valmistuksen on hyvä puhdistaa kaikki paistopinnat ja rasvata paistoritilät. Sulje kaikki luukut ja pellit jotta hiilet sammuvat ja voit mahdollisesti käyttää hiiliä uudestaan.

Talveksi on suositeltavaa puhdistaa uuni kunnolla tuhkasta ja rasvata sisäpinnat. Mahdollisiin maalipinnan korjauksiin suosittelemme lämmönkestävää Maston 600 spraymaalia.

Hyvin hoidettuna grilli säilyy komeana ja toimivana vielä vuosienkin jälkeen!